Bilde av Riga

Riga

Riga ligger bare en kort flytur fra Norge, og med daglige flyforbindelser er det enkelt å reise hit. At Latvias hovedstad også er en svært rimelig by å feriere i gjør den ikke mindre attraktiv.

kultur og historie

Riga er des største byen i Baltikum med i omtrent 700.000 innbyggere. Byen er en blanding av gammelt og nytt med en vakker gamleby og arkitektur i jugend stil. Gamlebyen regnes som den største attraksjonen i Riga, med brosteinsgater, hyggelige kaféer og små butikker. Og selv om prisnivået er lavt i Riga - er det litt høyere i Gamlebyen enn i andre bydeler. Å vandre til fots er en fin måte å oppleve Riga og all den flotte arkitekturen som finnes her. Vil du gjerne skaffe deg et overblikk og se byen fra et flott utkikkspunkt er toppen av Sankt Peters kirke et bra valg.

mat og drikke

Mat og drikke henger nøye sammen med matmarkedet i Riga. Det største markedet ligger ved munningen av elven Daugava og har vært et samlingspunkt for byens befolkning i mer enn 80 år. Folk kommer hit fordi det er kjent, kjært og billig. Tradisjonell Latvisk mat er et resultat av trange kår. Det er klassisk (og smakløs) husmanskost bestående av kjøtt, poteter, suppe og rugbrød. Noe her derimot skjedd de siste årene når tradisjonelle oppskrifter har gjenoopstått i nye former. Unge talenter har skapt ny og god smak av gammel tradisjon. Mange av dem har fått internasjonal oppmerksomhet, og nå kan du spise svært godt over hele byen - for en billig penge.

uteliv og SPA

Utelivet i sentrum av Riga er livlig. Her finnes barer og utesteder nok til å hold deg søvnløs en helg, om det skulle være målet. Vil du derimot slappe av og heller bruke tiden på velvære i form av SPA opplevelser har du kommet til rett by. Riga er blant Europas beste SPA destinasjoner, med et stort og bredt tilbud. De rimeligste finner du i utkanten av bykjernen.

shopping, butikker og markeder

Prisnivået er lavt i Riga, noe som selvfølgelig frister til shopping. Her finnes shoppingsentere og små butikker og en god blanding av kjente merkervarer og helt ukjente men ikke mindre spennende saker. Er du på utkikk etter luksusvarer bør du ta en titt langs handlegaten Dzirnavu som ligger rett utenfor gamlebyen. Her er en blanding av butikker med dyre merkeklær og rimelige butikker. Julemarkedene i Riga er svært populære.

reise

Riga ligger under 1,5 timer fra Norge og med daglige flyforbindelser er det lett å reise hit.

Søk etter reiser til Riga

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Riga:

DagDag NattNatt BadBad
Januar -2°C -8°C
Februar -2°C -8°C
Mars 2°C -5°C
April 9°C 1°C
Mai 16°C 5°C
Juni 19°C 9°C
Juli 22°C 12°C
August 21°C 11°C
September 16°C 8°C
Oktober 10°C 3°C
November 4°C -1°C
Desember 0°C -5°C

Prognose for Riga:

Fly + Hotell

Dodo Hotel ★★★ 2n 1 029,-
Rija VEF Hotel ★★ 2n 1 049,-
Monte Kristo Hotel ★★★★ 2n 1 129,-
Rija Domus Hotel ★★★ 2n 1 149,-
Rixwell Old Riga Palace ★★★★ 2n 1 159,-
Rixwell Gertrude Hotel ★★★★ 2n 1 199,-
Hanza Hotel ★★★ 2n 1 228,-
Viktorija Hotel ★★★ 2n 1 232,-
Stabu Sēta Residence ★★★ 2n 1 239,-
Rixwell Elefant Hotel ★★★★ 2n 1 249,-

Søk etter reiser til Riga

Kart

Riga

Andre reisemål