Bilde av Warszawa

Warszawa

Warszawa er en urban by med flotte shoppingmuligheter, luksushotell, gode restauranter og barer. Ta gjerne en spasertur rundt for å bli kjent med flotte Warszawa.

Warszawa er hovedstaden i Polen og ligger ved elven Wisla. Warszawa er faktisk hjemsted for over 66 institusjoner for høyere utdannelse, så det er en god del studenter i byen.

Warszawa har et rikt kulturliv, men flere teatre og operaer. Ta gjerne en titt på kalenderen før du drar for å se hva som skjer i Warszawa i de dager du er der.

Warszawas gamleby er faktisk på UNESCOS liste over verdens kulturarv. Under 2.verdenskrig ble Warszawa ganske herjet, men på en flott måte har innbyggerne i Warszawa greid å bygge opp igjen byen etter ruinene.

Svære kjøpesentre finner du i dagens Warszawa. Her kan glatt du svi av flere lapper på kun noen timer i Warszawa. Du kan kjøpe sko, designerklær og så videre. Vær foreberedt på at prisene kan være høye, den vanlige arbeidende polakk ville ikke brukt så mye tid på disse kjøpesentrene i Warszawa. Men ta deg en tur rundt i Warszawa og se hva slags små lokale butikker du finner, kanskje kommer du over et lite kupp.

Utesteder og barer er det flere av i Warszawa, spesielt i gamlebyen. Ta deg en bar til bar runde, for å oppleve flere av dem. Det er veldig gøy når du kommer til en lokal bule i Warszawa, det er da det kan ta av.

Dersom du er i Warszawa på sommerhalvåret, og ønsker en pust i bakken, ta deg en tur til Lazienkiparken, her får du et avbrekk fra selve bylivet. Her kan du spasere rundt i fred og roi Warszawa, og kanskje ta deg en kopp kaffe og bare nyte stillheten.

Søk etter reiser til Warszawa

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Warszawa:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 0°C -6°C
Februar 1°C -5°C
Mars 6°C -2°C
April 13°C 4°C
Mai 19°C 8°C
Juni 23°C 12°C
Juli 24°C 13°C
August 23°C 13°C
September 19°C 9°C
Oktober 13°C 5°C
November 6°C 1°C
Desember 2°C -3°C

Prognose for Warszawa:

Kart

Warsaw

Andre reisemål