Bilde av Sopot

Sopot

Strandbyen Sopot er Polens mest kjente badeby og selve sentrum for den polske rivieraen. Midt på sommeren er byen både populær og livlig, med vakre hvite strender og et yrende folkeliv.

Mange kaller Sopot for Polens St. Tropez.

Sopot er vårt nærmeste Syden

I juli og august er det Sydenstemning i Sopot. Strendene er lange og barnevennlige, restaurantene er elegante og på nattklubbene er det livlig helt til sola står opp igjen. De fleste hotellene ligger enten rett ved eller nær stranda. Den lange trebryggen strekker seg ut i Østersjøen og er den lengste trebryggen i Europa. Dette er et populært sted for spaserturer både blant lokale innbyggere og turister. Sopot er kjent for å ha mange SPA og kurbad, noe som i tillegg til de flotte strendene er selve trekkplasteret på tilreisende.

Sopot, Gdansk og Gdynia

Gdańsk og Gdynia er nabobyene som nærmest har vokst sammen med Sopot. Disse tre byene utgjør det man kaller for Trómiasto, dvs. Trippelbyen. At Sopot ligger så nær Gdańsk og Gdynia betyr at det er korte avstander til en lang rekke opplevelser. Her nyter du ikke bare Østersjøen og strandlivet, men det er også flotte muligheter for å spille golf for de som ønsker det. Frister storbylivet er det kort vei til den lille, sjarmerende storbyen Gdansk, hvor det er variert og bra shopping, spennende kultur og enda flere severdigheter.

Kort flytur

Gdansk og Sopot ligger en flytur på ca. halvannen time fra Norge. Det går direkte fly fra flere norske byer flere dager i uka

Søk etter reiser til Sopot

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Sopot:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 1°C -3°C 4°C
Februar 1°C -3°C 4°C
Mars 5°C -1°C 3°C
April 9°C 2°C 6°C
Mai 15°C 6°C 11°C
Juni 19°C 11°C 16°C
Juli 21°C 13°C 20°C
August 21°C 13°C 20°C
September 17°C 11°C 18°C
Oktober 12°C 7°C 14°C
November 7°C 3°C 11°C
Desember 3°C 0°C 7°C

Prognose for Sopot:

Andre reisemål