Bilde av Gardasjøen

Gardasjøen

Gardasjøen eller Lago di Garda som er det italienske navnet, er den største innsjøen i Italia. Den ligger vakkert til nord i landet med bratte fjellsider både på øst- og vestsiden. I sørenden starter det store slettelandet ved Po.

Langs kysten ligger det flere hyggelige landsbyer. Sol, bad, vannsport, fotturer og klatring er populære aktiviteter i dette området.

Vakker natur og sjarmerende byer ved Gardasjøen

Gardasjøen ligger ikke så langt fra storbyen Milano. Det gjør at reisende fra hele verden kommer hit for å oppleve det vakre området og utforske de forskjellige aktivitetene som er så lett tilgjengelig herfra. Noen av de svært sjarmerende landsbyene i området er Garda, Sirmione og Riva del Garda. Blant flere andre. Det går små ferger mellom flere av landsbyene rundt innsjøen. Flere av dem har både bar, restaurant og soldekk.

Sol, bad og vannsport ved Gardasjøen

Det finnes flere offentlige strender og badeplasser langs store deler av Gardasjøen. Mange av dem har også utleie av solstoler, parasoller og det finnes et godt utvalg både av strandbarer og restauranter. Flere steder har ekstra mye fokus på vannsport som vidsurfing seiling og padling i kajakk.

Fotturer og klatring ved Gardasjøen

Det finnes nærmest utallige stier og vandreruter som tar deg gjennom frodige vinmarker, olivenlunder og mer luftige klatreturer opp i de vakre fjellene. Det finnes flotte muligheter for å leie gode terrengsykler, og om du vil kan den bli transportert til toppen av fjellet Monte Baldo sånn at du kan nyte utsikten og sykkelturen ned.

Mat og drikke

Italia er et land med mattradisjoner og byene rundt Gardasjøen er ikke noe unntak. Her har man god tilgang på ferskvannsfisk som abbor, sik og gjedde som gjerne tilberedes ulikt på de forskjellige restaurantene, og selvfølgelig vil du få hersk pasta og nydelig pizza de aller fleste stedene. Nord-Italia er også kjent for sine gode oster som Grana Padano og Gorgonzola. De lokale vinene er i særklasse og flere steder kan du besøke vinårder som ofte tilbyr smaking.

I sommermånedene er det et livlig uteliv i flere av byene langs Gardasjøen.

Søk etter reiser til Gardasjøen

Vær og klima

Gjennomsnittlig temperatur for Gardasjøen:

DagDag NattNatt BadBad
Januar 6°C -1°C
Februar 9°C 0°C
Mars 13°C 3°C
April 17°C 7°C
Mai 23°C 12°C
Juni 26°C 15°C
Juli 29°C 18°C
August 29°C 18°C
September 24°C 14°C
Oktober 18°C 9°C
November 11°C 3°C
Desember 7°C 0°C

Prognose for Gardasjøen:

Fly + Hotell

Torri del Benaco ★★★★ 3n 3 858,-
Bardolino ★★★ 3n 3 908,-
Garda ★★★ 3n 3 922,-
Riva del Garda ★★★★ 3n 4 194,-
Sirmione ★★★★ 3n 4 740,-
Predore ★★★★ 3n 4 779,-
Salo ★★★★ 3n 4 946,-
Malcesine ★★★ 3n 5 080,-
Peschiera del Garda ★★★★ 3n 7 665,-

Søk etter reiser til Gardasjoen

Kart

Lake Garda

Reisemål i Gardasjøen

Andre reisemål